P 14-16
Shk webbsida topp 06

P03-04 klara för steg 3 i USM

Publicerad 2017-12-31 13:26
Helgen 9-10 september spelades USM steg 2 hemma i Strömstad. Efter 2 vinster och en knapp förlust är killarna nu klara för steg 3 som spelas i Skövde 3-4 februari.
Tabell
LagSPVOF+/-P+/-
Nässjö HF330070 - 36634
Strömstad HK320175 - 50425
Nödinge SK Handboll310241 - 722-31
Karlshamns HF 2300341 - 690-28

Alla föräldrar hade jobbat hårt för att få till ett bra arrangemang på hemmaplan och lyckades väldigt bra. De gästande lagen Nödinge, Karlshamn och Nässjö var alla väldigt nöjda.

Resultat

Strömstad - Nödinge SK handboll 30-16, matchens lirare John Sjöstrand

Strömstad - Karlshamn HF 2 26 - 14, matchens lirare Leon Ring

Strömstad - Nässjö HF 19 - 20, matchens lirare Filip Thuresson

Detta skrev Rolf efter helgen:

Jag älskar att spela handboll som vi gjorde i matchen mot Nässjö. Spännande, snabb handboll, många fina mål, hårt försvar och bra lagarbete. Pojkarna kan vara mycket stolta över sig själva. Bl.a. gjorde vi mera mål mot Nässjo än Nödinge och Karlshamn tillsammans. Vi förtjänar det absolut att vara med på Steg 3 USM.

De stora klubbarna i Tyskland har alltid 2 landslagsmålvakter i sitt lag. Eftersom det är så, att en målvakt är nästan 50 % av laget. Det är mycket viktigt att ha bra målvakter. Nu har vi också lyxen att ha två bra målvakter. Edvin Rahm som alltid har en mycket bra nivå och är en mycket stor stöd för laget. Edvin Hamberg är nu vår specialist för kant- och linjeskott, vilken fantastiskt utveckling Extra beröm för Edvin Rahm pga flera otroligt bra kontringspass fram till Leon, Johan och Christoffer. Det var varenda gång mål för oss.

John Sjöstrand och Christoffer Simonsson, båda visade återigen sin extra klass som försvarspelare. De arbetade i försvar till utmattning och gjorde ett fantastiskt jobb. Men oxå i anfall visade båda hur bra de är. Christoffer på sin kantposition och John som linjespelare, b.la. men några fina mål. Christoffer har en utmärkt bra skottteknik, John visade i anfall en stor utveckling ang. kroppstabilitet och bestämdhet.

Johan Wallblom och Leon Ring är de två, som har uppdrag att göra mål från 9 m position. Johan Wallblom löste det med sin fantastiskt hoppskott. Förresten bästa hopskott som jag har sett i 03 åldersklass. Leon Ring löste det med sitt fantastiskt spelsinne och förmåga att läsa målvakt och motståndare. Samtidigt är båda vår offensivförsvarspecialister pga deras snabbhet och rörighet.

Ole Silfverberg, vår 30-sekunders man, om han kommer på plan så brukar han göra mål efter 30 sekunder från sin vänsterkantposition. Men oxå i forsvar jätte bollfocuserad. Ingen chans för att hans motståndare kan göra mål. Kämpade tillbaka några bollar med sin fantastiskt insats.

Simon Lindergarth otroligt bollsäker på sin linjeposition, han tappar ingen boll och gjorde flera fina mål pga sin otroligt bra förmåga att läsa målvakt. Men oxå i försvar visade han sin förmåga. Han jobbade stenhård och han kunde ofta låsa sin motståndare.

Filip Thuresson vår enda vänsterarm kunde använda sin mycket bra skottteknik från högerkant. Framförallt i sista match mot Nässjö lyckade han med många syngga mål. Det är inte lätt att fånga Leon's stenhårda pass över hela plan. Men bara om de är så hård och om man kan fånga de, så har man den tid, som man behöver att göra mål.

Vincent Datek hade en gips på handen i 3 veckor. Vi tränare och alla spelare var så glad när vi hörde att han kan spela med på USM. Egentligen borde han bara spela i en nödsituation, men han gjorde det så bra på slut i match mot Nödinge, att han var igen på plan mot Karlshamm. Han gjorde i den match många fina rörelse i anfall och lyckade att skjuta mål. Han är också en av våra försvarsspecialister. Extra stort tack till dig Vincent.

Några fakta: vi gjorde 75 mål, Johan och Leon gjorde tillsammans 45 mål, ALLA ! utespelare gjorde mål, vi gjorde mål på alla positioner (kant, 9m, linje, straff och kontring). I genomsnitt var det 25 mål per match. 25 mål i 40 minuter blir 33 mål i 60 minuter (det är vanligt matchtid för vuxna). Det är väl fantastiskt.

Men det får vi aldrig glömma, en handbollmatch vinner man i försvar, bara om man har en bra försvar och en bra målvakt, har man chans att kontrar och kan man skapa sig säkerhet för hela match. Och försvaret fungerar bara om alla arbetar tillsammans, t.ex. i match mot Nässjö.

Ulrika och Rolf, otroligt stolta tränare

Md str mstad mat
Md intersport
Md dafto bla
Md at logo payoff1 original
Md brandt cmyk
Md supergott
Md eurocash
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub