Shk webbsida topp 06

A-Pojkar i Kungsbacka på USM

Publicerad 2016-10-10 08:16
Usm 2016
Helgen 1-2 oktober var Strömstad HK:s A-pojkar i Kungsbacka för att spela steg 1 i ungdoms-SM. Lördagen inleddes med match mot favorittippade Aranäs och som förväntat blev det en tuff uppgift för SHK som förlorade med 11-25. Adonis Bitiqi gjorde en fin match i målet för SHK och fick utmärkelsen matchens lirare. I match nr 2 stod Vinslöv från Skåne för motståndet. Här fick SHK igång ett betydligt bättre försvarsspel som störde Vinslöv i anfallet och Adonis storspelade återigen i målet och fick mycket beröm från både läktare och motståndarlaget. Det blev en jämn match men tyvärr förlust med 17-22. Elias Hallström gjorde en fantastisk insats i framförallt försvaret. Efter middag och övernattning på vandrarhem var det nya tag på söndagen med första matchen mot Ankaret från Skåne. Efter en mindre bra första halvlek då SHK låg under med hela 8-15 så hämtade killarna upp spelet och såg till att vinna andra halvleken med 12-10 men det räckte inte ända fram, slut 20-25. Här blev Nils Hilmersson utsedd till matchens lirare för sin fina laginsats. Fjärde och sista matchen avgjordes mot Baltichov från Lerum, och här blev det äntligen en vinst med 22-20. Matchens lirare var Leonard Gegaj som gjorde en kämparinsats under hela helgen och satte många avslut i matchen mot Baltichov. SHK kom på plats 4 av 5 i tabellen och spelar nu steg 2 den 19-20 november hemma i Nordby Supermarkethallen. Som helhet godkänd insats i USM med tanke på att A-pojkarna har en ny lagsammansättning för denna säsong och det märks att laget inte är samspelat ännu. Tyvärr också många tekniska fel och missade avslut. Lagets styrka är det snabba och offensiva försvaret som få andra lag spelar och behärskar. Fotograf nr 1 (line-up): Susanne Lindegarth Fotograf nr 2 (Matchens lirare mot Aranäs, Adonis Bitiqi): Pernilla Gunnarsson.